Google My Business

Här får du veckans bästa och dessutom helt gratis tips! Besök google.se och sök på ditt/ert företag.

Om företaget etablerat sig på Google via Google My Business, dyker det i sökresultatet upp en ruta med företagets öppettider, telefonnummer, bilder, recensioner, vägbeskrivning etc (Google Sök & Maps). Om ni inte hanterat företagets uppgifter på Google, kommer ni att se texten ”Äger du företaget? Gör anspråk på det nu”. På mobilen måste du peka på ”Mer om xxxxx” för att se denna info.

Ta ägarskap över företagets plats på Google My Business

Efter en enkel genomgång skulle jag säga, att 75-80% av alla företag inte har tagit ägarskap över den sida som Google genererat åt företaget. Om detta gäller dig och ditt företag, föreslår jag att ni tar ägarskap över sidan så att ni själva kan bestämma hur företaget skall presenteras när det dyker upp i sökresultaten. Inte minst är detta viktigt i det fall företaget har ett registrerat namn som inte är det man använder officiellt på webben. Läs hur du gör >> Google My Business. Notera att detta först och främst gäller företag med en fysisk adress och en verksamhet som tar emot besökare/kunder. Det är för övrigt helt gratis att ha en sida på Google.

Google Street View Trusted Photographer

Virtuell rundtur & 360-graders panoramafoton

För att ytterligare förstärka ert budskap på Google My Business-sidan, är det lämpligt att komplettera med bilder som presenterar verksamheten och ännu bättre är det att lägga in en virtuell rundtur, som nås via Google Maps. Då kliver man som digital besökare in från gatan och tar sig runt i era lokaler – väldigt effektfullt!

Google konstaterar att företagsuppgifter som kompletterats med foton och en virtuell rundtur, skapar dubbelt så stort intresse hos den ”digitala besökaren”. Kartprodukter används 44 % av gångerna när konsumenter söker efter företag via Google och i genomsnitt leder 41 % av platssökningarna till ett besök på plats.

Sedan en tid tillbaka är sajts.se en Google Street View-godkänd byrå, som kan ta 360-graders panoramafoton och virtuella rundturer för publicering på Google Maps med koppling till er sida på Google My Business. Den virtuella rundturen kan även publiceras på företagets webbsida. Läs mer, se en virtuell rundtur och fyll i formuläret på sidan om du är intresserad av en virtuell rundtur på ert företag.